Home :: Arhive
 
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
19.12.2008 PDF Štampa El. pošta
Napisao zolin   
petak, 19 decembar 2008 13:46

Donacija OP brodova Yachting clubu

Pripremljeno kao novogodišnji prijem. Ekipa Jahting kluba je danas svečano obeležila primopredaju "brodova"  kao osveženje flote stare 30 godina. Ceremoniji su trebali prisustvovati Maglai Jene, Nemanja Simović i Modest Dulić ali  zbog ranije preuzetih obaveza su bili sprečeni da dođu.

Nezvanično iznenađenje! Na ulazu Deda mraz je dočekao goste , naravno sa punim džakom slatkiša.

Nemet Zoltan:
Jedrenje je sport velikih izazova, sport koji iziskuje ogromnu hrabrost i stalnu snalažljivost u borbi sa silama prirode. U ovom sportu naročito je bitno, da nam priroda bude naklonjena, na to nažalost ne možemo uticati. Ako se desi, da nema vetra danima, cela regata i celokupan rad u organizaciji takmičenja, može da nam propadne. U ovoj godina prije pomenuta saradnja je bila, naročito uspešna. Sve su nam regate uspele.

Velika nam je čast i radost, da smo naišli na prijatelje, koji su imali razumevanja i pomogli nam, da ostvarimo svoje grandiozne planove. Pomogli nam, da organizujemo 8 medjunarodnih regata na Paliću, medju njima i SEEOOC 2008. Otvoreni Kup Južne i Istočne Evrope za klasu Optimist, tj. za decu uzrasta od 7-15 godina. Na ovoj regati je učestvovalo 8 zemalja ove godine. Pomogli nam, da kupimo tri nova broda, pa smo i mi dodali još dva i tako ukupno kupili 5 brodova. Na ovaj način smo mogli izkoristiti akciju IODE ( Svetskog jedriličarskog saveza za omladinski sport ) Kupi 5, dobiješ 6! I eto, uz naše 30 godina stare brodove, klase OPTIMIST, uspeli smo dodati i 6 novih.
Medjutim ovde ne smemo stati, eto nam novi izazov!

Ova deca za godinu-dve izlaze iz ove klase, moraćemo im obezbediti veće brodove, gde mogu nastaviti svoju karijeru i da jedriličarski klub, dobije jednu ozbiljnu flotu Laseraša, koji će braniti imidž grada Subotice i preko 100 godina staru tradiciju jedrenja na Paliću i tradiciju samog Jedriličarskog Kluba Palić, koji je dosad dao veliki broj Pokrajinskih i Državnih prvaka.
Inače u planu nam je i razvoj sporta hendikepirane dece, kao i rekreativnog sporta. To su naravno planovi za nailazeće godine...

Na kraju su, Andriji Romiću, doskorašnji član zadužen za sport, i  Atili Kikiću, predsednik Sportskog saveza Subotice, u prisustvu medija, (Foto Nino, Subotičke Novine, Pannon TV, YUEKO TV, Super TV) uručene plakete u znak zahvalnosti podrške klubu.

Press info by Foto Nino, Eke Silvia i Zoltan Neme
 

KAMERA LIVE

Joomla Templates by Joomlashack