Home
 
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Godišnja Skupština JK Palić PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 22 februar 2010 14:31

27.02.2010. Yachting Club

Radno Predsedništvo u sastavu: Malov Nikola (Predsednik), Ujvari Igor i Jovan Čović (Članovi)

Zapisničar: Gergić Karolj

Članovi za overu potpisa: Firstner Gabor, i Skenderović Pajo

Na izbornoj Skupštini JK Palića 27.02.2010.g, jednoglasno je izabrano rukovodstvo i produžen mandat dosadašnjem predsedniku Zoltanu Nemet na sledeći četvorogodišnji period.

Za podpredsednika je izabran Kikić Atila

Članovi Upravnog Odbora su: Gergić Karolj, Boja Ištvan, Polaček Ladislav, Firstner Gabor i Keseg Đula

Za sekretara: Hajek Lajoš

Predsednik Zoltan Nemet u svom izveštaju je istakao:

- Bez obzira na finansijske poteškoće u prošloj sezoni, bez obzira što nam je Budžet umanjen 25%. Sve predviđene regate smo organizovali, sva predviđena gostovanja smo ispoštovali. Organizovali smo 9 regata i gostovali na još 14. Oko 800 gostiju smo ugostili.

- Kupljen je spasilački gliser.

- Rekonstrukcija grejnog sistema je izvršena, uvodjenje centralnog grejanja je uradjeno.

- Povrat imovine nam je bio jedan od najvažnijih zadataka u prethodnoj godini. Uspešno pregovaramo na najvišim nivoima i siguran sam, da će klubske prostorije uskoro biti ponovo u vlasništvu Jedriličarskog kluba Palić.

- O rezultatima će govoriti G. Boja, ja bi samo želeo čestitati našim izvrsnim takmičarima na izuzetno lepim rezultatima, našim Državnim prvacima u klasi Formula windsurfingu Lehelu Nemeth, i u klasi 470 Vjekoslavu Futo i Stevanu Sedlaku, koji su inače i dobitnici priznanja «Sportista Grada Subotice», Polaček Ladislavu na postignutim izvrsnim rezultatima u klasi Finn i Balintu Firstneru, Savić Milošu i Lari Buljovčić u klasi Optimist. Veoma mi je drago što vidim oko sebe toliki broj mladih sportista jedriličara, naš budući juniorski sastav, koji će uskoro preći u veće klase i krenuti u nove pohode. Naravno i mi imamo jedan ogroman zadatak, ovoj deci obezbediti brodove!

 

 

Boja Ištvan, sportski direktor kluba, konstaovao je da su postignuti rezultati zadovoljavajući, ali mora se raditi i dalje na poboljšavanju istih.  Podneo je izveštaj jedriličarske klase i upoznao članstvo sa postignutim rezultatima jedriličara u prošloj sezoni. Pohvalio je takmičare: Vjekoslava Futo i Stevana Sedlak (klasa 470), Ladislava Polaček (Finn), Ujvari Igora (Laser) i Firstner Balinta, Miloša Slavić, Larisu Buljovčić i kompletan sastav klase Optimist. Istakao je značaj škole jedrenja, i neminovnu potrebu nabavke dodatnih brodova za nailazeću juniorsku klasu. Planirane su i inostrane regate zbog poboljšanja znanja i sticanja prakse mladih takmičara. Planira se i intenzivni trening u letnjem periodu, i letnja škola jedrenja za početnike.

Nemeth Lehel, predsednik windsurf sekcije, u svom izveštaju je istakao potrebu razvoja RSX (olimpiske) klase i oformljenja juniorskog sastava windsurfera, kao  i pripremu takmičara za mogući Olimpijski nastup. Pokazao je na značaj organizovanih priprema, kampova u zemlji i inostranstvou , zatim na značaj intenzivnih treninga, što je vidljivo i na prošlogodišnjim rezultatima. U klasi Formula vrhunski su rezultati postignuti u Srbiji, u Crnoj Gori, u Hrvatskoj, ali i na Evropskim regatama rezultati su zadovoljavajući. Istakao je, da ovogodišnje pripreme su već u toku, suve pripreme u teretani su organizovane. Na žalost klub nema svoju teretanu, zbog toga ova usluga stvara dodatni trošak takmičarima i klubu, ali da će se ovo ulaganje pozitivno uticati na ukupne rezultate naših takmičara krajem godine.

Predsednik se zahvalio članstvu na ukazanom poverenju i podršci i dodao:

- Uveravam Vas, da ćemo dati sve od sebe, da ćemo raditi na boljitku Jedriličarskog kluba Palić. Na omasovljavanju jedrenja i stvaranju podmlatka. Na poboljšavanju takmičarskih rezultata, kvalitete jedriličarskog sporta, i uslova jedrenja.

- Nećemo posustati na putu ka povratu naše imovine. I nadam se da ćemo taj rezultat moći šampanjcem proslaviti u doglednom vremenu.

- Pokrećemo sistem konkurisanja na svim nivoima, da bi što prije obnovili naš plovni park. Moramo hitno kupiti nove Lasere, 470-ke i opremu za njih, nadam se, da ćemo morati uskoro razmišljati i o kupovini dodatnih OP brodova, jer nećemo znati gde smestiti toliki broj mladih takmičara, koji će nam doći u našu školu jedrenja narednih godina.

- I na kraju obaveštavam Vas, da smo na dobrom putu, da windsurf RSX tim, koja je inače olimpijska klasa, bude prihvaćena i finansirana sa strane ministarstva za sport, da imamo kvalitetne sportiste, i prvorazrednog državnog trenera u toj klasi. Pravilnik, plan i program te klase je usvojen na Predsedništvu JSS.

Na kraju je poželeo svim takmičarima vrhunski uspeh u narednoj sezoni!

 

 

KAMERA LIVE

Joomla Templates by Joomlashack
Top team Garage Door Denver