Home
 
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
SEEOOC 2010 rezime PDF Štampa El. pošta

Regata je uspešno privedena kraju, uz veliki broj pohvala učesnika, sudija, inostranih gostiju i posmatrača.

SPONZORI I DONATORI

Zahvaljuljemo na pomoći u organizaciji regate: gradu Subotica (Nemanja Simović), Jedriličarskom savezu Srbije (Milorad Nježić, Miodrag Šebek), Parku Palić (Goran Gabrić), Ellite Palić, Ulman Sails, Optiparts Srbija i Pioniru Subotica.

Medijski sponzori su nam bili RTV Novi Sad i EUNET Subotica.


Postovani,

na Palicu je zavrsen cetvrti Kup jugoistocne evrope za klasu optimist (SouthEast Europe Open Optimist Cup - SEEOOC). Osam zemalja takmicilo se na ovom velikom medjunarodnom takmicenju>Jermenija, Kenija, Madjarska, Ceska, Slovacka, Crna Gora, SLovenija, Srbija. Takmicari su deca do 15 godina, a osim u ukupnom plasmanu, predvidjene su medalje i za kategoriju do dvanaest godina, i posebno za devojcice.


Pobednici regate su

1. Mirijam Babjakova iz Slovacke

2. Luka Tosic iz Srbije (JK Gemax)

3. Takacsy Lilla iz Madjarske


U konkurenciji devojcica pobednicka trojka je

1. Miriam Babjakova iz Slovacke

2. Takacsy Lilla iz Madjarske

3. Tara Tosic iz Srbije (JK Gemax)


U konkurenciji decaci do 12 godina najbolji su bili

1.Lazar Kosic iz Srbije

2.Wolf Szabolcs iz Madjarske

3.Olah Gergely iz Madjarske


Imali smo i devojcice do 12 godina

1. Takacsy Lila iz Madjarske

2. Nina Bilkova iz Slovacke

3. Varga Zsofia iz Madjarske


Regatu su sudili: Miroslav Bjelajac, IJ CRO, President 
Lorena Gucciardi, NJ ITA , Dragomir Andonović, NJ SRB, Abel Bellaguet, IJ FRA, Guiseppe Lallai, IJ ITA 
Benno Loske, IJ GER

Race Committee: Dražen Zdelarec, IRO CRO, President

Ukupan utisak je, uprkos kisi i bezvetrici drugog dana, odlican, regata je ne samo uspela po broju vozenih trka, nego i po utisku koji nasi gosti nose sa Palica. Svi njihovi komentari govore o izuzetnom gostoprimstvu i odlicnoj organizaciji, sto ih, uostalom, i dovodi svake godine iznova na SEEOOC u sve vecem broju.


Prvog dana takmicenja takmicari su vozili cetiri trke po odlicnom vetru i suncu.

Drugog dana bezvetrica i kisa omela je trke, ali je, zauzvrat, odrzan turnir u fudbalu, koji je inicirao tim Slovenije, a pobedio je tim Srbije. Deca su imala priliku da obidju Palicki ZOO, da ucestvuju na takmicenju u pevanju, na lutriji su izvucene lepe nagrade ukljucujuci i Ulman Sail jedro za optimist, a atmisfera na palickom jedrilicarskom klubu bila je uzarena od navijanja, aplauza, mnostva razlicitih jezika na kojima se pevalo i navijalo. Prvi put na nasim regatama stampali smo i list BOOM, prvi broj su nasi gosti dobili na dolasku, u pripremi drugog su sami ucestvovali kao novinari i fotografi, a suboticka Rotografika besplatno je stampala ovaj list. Prvi put se desilo i da takmicari dobijaju priznanja za uspeh svakoga dana - nova tradicija SEEOOC je da se na kraju svakog takmicarskog dana dodele medalje najuspesnijim takicarima u svakoj pojedinacnoj trci, tako da ce medalje, osim pobednika takmicenja, kuci poneti jos nasih mladih takmicara.

Poseldnjeg dana takmicenja, vratili smo se trkama: vozena je jedna trka, dok je druga ponistena.

Nadam se da cete i vi biti nas gost sledece godine, i licno se uveriti u prelepu SEEOOC - Palic atmosferu sa 70 najmladjih jedrilicara iz osam razlicitih zemalja.

 


Rezultati takmičenja


Press info by Ljiljana Grujic

 

KAMERA LIVE

Joomla Templates by Joomlashack
Top team Garage Door Denver