Home
 
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Herceg Novi CG - FWS - nedostatak vetra, ali uspešni pregovori PDF Štampa El. pošta

Windsurf Otvoreno Prvenstvo Crne Gore, Herceg Novi 29-30. maj 2010.

Legendarno gostoprimstvo Hercegnovljana, prije svega predsednika ali i članova kluba Jugole Grakalić, je dočekao surfere sa Palića. Takmičari su iskoristili sve prilike i odličan trening je održan 27.-28. maja. Takmičari su vozili po vetru od 12-20 čvorova, i to preko celog dana.

Regata je bila raspisana za subotu i nedelju. A subotu 2 trke su startovane, ali zbog umanjene jačine vetra obe su napuštene. Ovi minimalni uslovi jedino Lehelu Nemetu su odgovarali, državnom prvaku Srbije, on je jedino glisirao celo vreme i po veoma slabom vetru. U nedelju nije bilo uslova ni za start. Regata je završena bez proglašenja rezultata, ali ipak je bila uspešna.

Postignuti su kvalitetni dogovori u vezi unapredjenja saradnje Srbije i Crne Gore na polju windsurf jedrenja. Regate u budućnosti bi se raspisivale na duži vremenski period, min. 3-4 dana, a nisu isključeni ni novčane nagrade, ne bi li se povećao zainteresovanost većeg broja inostranih takmičara. Nadalje radit će se i na optimalizaciji smeštajnih kapaciteta za windsurf opremu, kao i o mogućnosti organizovanog smeštaja takmičara.

by Zoltan Nemet

 

 

KAMERA LIVE

Joomla Templates by Joomlashack
Top team Garage Door Denver