Home
 
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
SEEOOC 2011 PDF Štampa El. pošta

Izveštaj sa regate

Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za mlade jedriličare u klasi “Optimist” (SEEOOC) do sada je okupio predstavnike tri kontinenta.

Ovogodišnji peti, jubilarni Kup – SEEOOC 2011, posvećen je Japanu, učesniku prvog SEEOOC-a 2007.

Peti Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za mlade jedriličare u klasi “optimist” (SEEOOC – South East Europe Open Optimist Cup), održalo se na Paliću od 05. do 08. maja. U početku po izvanrednim vremenskim uslovima, ali zadnjeg dana sa veoma mnogo kiše se završila regata. Održano je 4 trka, što je sasvim dovoljno da se regata proglasi uspelom.

Na takmičenje se prijavilo 70 takmmičara iz 8 zemalja, najbolji takmičari Mađarske, Macedonije, Crne Gore, Slovačke, Češke, Albanije, Slovenije i Srbije. U realizaciji ove regate učestvovali su: Grad Subotica, Jedriličarski savez Srbije, Jedriličarski klub Palić, Jedriličarski klub Gemax, Doo Park Palić, Elitte Palić i Eunet. Optimist je klasa jedrilica koju voze deca do 15 godina.

Tokom prethodne četiri godine regata je privukla takmičare sa tri kontinenta, pa su se na Paliću takmičili deca-jedriličari iz Alžira, Bugarske, Češke, Japana, Jermenije, Kenije, Kirgistana, Makedonije, Mađarske, Crne Gore, Rumunije, Slovačke, Slovenije i Srbije. Kup se održava na ovoj lokaciji jer su uslovi idealni za jedrenje.

SEEOOC (South East Europe Open Optimist Cup) pokrenuti je 2007. godine godine i do sada je okupio na stotine takmičara sa tri kontinenta, iz čak 14 zemalja, a njegovo ime od milja među srpskim takmičarima je "seoce". Naše "seoce" je internacionalno u najlepšem smilsu reči, pravi festival jedrenja, druženja i dobrog raspoloženja. Klasa "optimist" okuplja takmičare do petnaest godina starosti, kada se stvara sporstki duh, lako sklapaju drugarstva na obali, a smeh je tako zarazan.

Rezultati:

U ukupnom plasmanu:

1 MNE 86 Ivan Pusic JK Jugole Grakalic

2 HUN 70 Ziegler Kristof Spartacus SC

3 HUN 48 Lilla Takacsy Spartacus SC

4 SVK 791 Linda Mankova SVK Nat. Team

5 HUN 514 Csenge Veenstra BS Fuzfo

 

Devojke u ukupnom plasmanu:

1 HUN 48 Lilla Takacsy Spartacus SC

2 SVK 791 Linda Mankova SVK Nat. Team

3 HUN 514 Csenge Veenstra BS Fuzfo

4 SRB 155 Ivona Kosor AJK Beograd

5 SRB 102 Tara Zivkovic JK Gemax

 

Dečaci do 12 godina:

1 HUN 59 Aron Tenke Spartacus SC

2 HUN 72 Balazs Argai Spartacus SC

3 SLO 678 Maj Musa Olivieri JK Olimpic

4   3 Vuk Simic JK Vojvodina

5 CZE 432 Martin Kmenta YC Brno

 

Devojčice do 12 godina:

1 HUN 514 Csenge Veenstra BS Fuzfo

2 SRB 171 Lena Puletic JK Gemax

3 HUN 42 Nikolett Pinter Spartacus

4 SRB 26 Nadja Stanikic JK Vojvodina

5 SLO 65 Mila Ilic JK Vojvodina

 

Takmičarka JK Palića, Sofija Dobrički u kategoriji devojke do 12 godina zauzela je odlično 6.mesto, njena sestra, Sanja Dobrički kod devojaka u ukupnom plasmanu 19., dok 3.takmičar JK Palića Ivan Kiš u ukupnom plasmanu je 43.

 

KAMERA LIVE

Joomla Templates by Joomlashack
Top team Garage Door Denver