Home
 
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Windsurf EuroCup Balatonđerek PDF Štampa El. pošta

24.-26.jun. WS Formula i slalom trke na Balatonu po promenjivom olujnom vetru od 25-35 Knts.

Promenjivost pravca vetra se vidi i po startovanim trkama. U klasi Formula startovano je 5 trka a svega 2 trke su uspešno završene ostale su poništene. U klasi Slalom startovano je čak 10 trka ali svega 5 su dovršena, dok ostale trke su po odluci sudija, napuštene. Na regati je učestvovalo 5 zemalja: Austrija, Češka, Slovenija, Mađarska i Srbija.

Srbiju su predstavljali 4 takmičara: Gajić Zoran, Tomić Siniša, Nemeth Lehel i Keseg Đula. Na žalost odmah se ispostavilo da takmičari iz Srbije neće moći se meriti se asovima okolnih zemalja iz jednostavnog razloga, oskudica OPREME. Dok asovi imaju 4-5 rigova (4-5x 1600 eur?!), naši takmičari svega 2 kompleta mogu sebi priuštiti (iz sopstvenih sredstava), što znači za ekstremne uslove nisu imali opremu. Mala jedra koja se mogu koristiti maksimum 2 puta godišnje, jer ovi ekstremni uslovi su veoma retki u našem okruženju, ovog puta bez ovih malih jedara cela regata je bila jedna dugačka agonija, borba za život.

Takmičari Srbije hrabro su se držali i vozili, redosled Srpskih takmičara je sledeći:

Nemeth Lehel JK Palić

Tomić Siniša JK Palić

Gajić Zoran JK Pobeda

Keseg Đula JK Palić

U ukupnom plasmanu, u klasi WS Formula Nemeth Lehel 13. mesto je osvojio od ukupno prijavljenih 21 učesnika dok Tomić Siniša i Gajić Zoran delili su 15. mesto.

Press by, Nemeth Zoltan


 

KAMERA LIVE

Joomla Templates by Joomlashack
Top team Garage Door Denver