Home :: O nama
 
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
O nama PDF Štampa El. pošta

JK »Palić«

  • Jedriličarski klub Palić je sportsko udruženje registrovano za granu jedrenja na vodi.

   Jedrenjem na Paliću se bave od druge polovine 19. veka, a Klub je zvanično osnovan 01. maja 1946. godine.

   Klub se nalazi na severno-zapadnoj obali jezera Palić, gde poseduje prostranu marinu namenjenu jedrilicama i čamcima članova JК „Palić“. Raspolaže sa desetak vezova. Članovima su na raspolaganju stalni priključak za struju, pijaća voda, dizalica do 2 t, stručna pomoć za mehaničarske i farbarske radove i 24 časovni video nadzor.

   U Srbiji najbolji uslovi za trening i takmičenja su upravo na Paliću, te se klub može pohvaliti sa velikim brojem članova i takmičara.

   Jedriličarski klub Palić iz godine u godinu obučava nove članove za jedrenje na vodi, obezbeđuje kvalitetne treninge za napredne jedriličare, a takmičari kluba niz godina postižu istaknute rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

   Iza kvalitetnog rada kluba stoji niz iskusnih licenciranih trenera i sudija, koji svojim radom iz dana u dan doprinose uspešnom,  bezbednom i uzbudljivom jedrenju.

   PREDSEDNIK KLUBA: Andrašić Davor

   ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA:

   1.         Dejan Zakić – Predsednik Upravnog Odbora

   2.         Viktor Harangozo

   3.         LehelNemet

   4.         Robert Kovač – predstavnik roditelja

   5.         Peter Ronjec

   TRENERI:

   · Dejan Zakić – OPTIMIST (+381641146733)

   · Ištvan Boja – LASER (+381 63 505 275)

   · Atila Dubičanac – škola jedrenja (+381 63 514 933)

   · LehelNemet– Windsurf (+381638029620)

   SUDIJE (pripravnici):

   · Igor Ujvari

   · Atila Dubičanac

   · Andrea Kikić

   · LehelNemeth

   · Sofija Dobrički

   · Dejan Zakić


 

Programski ciljevi J.K. PALIĆ:

1. popularizacija, širenje i omasovljenje jedriličarskog sporta, posebno među decom i omladinom;

2. okupljanje jedriličara i prijatelja jedrenja na vodi;

3. stvaranje uslova za organizovanje jedriličarskih aktivnosti i škole jedrenja, izučavanje jedriličarskog umeća i sportsko usavršavanje članstva;

4. pružanje pomoći članstvu u pripremama jedriličarska takmičenja;

5. učestvovanje na domaćim i međunarodnim ekipnim i pojedinačnim regatama i kupovima;

6. organizovanje regata, kampova, predavanja, seminara i drugih jedriličarskih priredbi i susreta;

7. davanje doprinosa zdravom životu građana, vaspitanju i obrazovanju, ekonomskom napretku i razvoju humanih odnosa među ljudima i narodima.

U organizaciji Jedriličarskog Kluba Palić svake godine se organizuje ukupno 5 regata od koje dve se boduju za Državno Prvenstvo, dve se boduju za Rang listu Jedriličarskog Saveza Srbije i svake godine se organizuje Match race regata za klasu FIN.

Jedna od državnih prvenstva, koje organizuje Klub je Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu optimist (SEEOOC - SouthEastEuropeOpen Optimist Cup), koja je ujedno i međunarodna regata, a kao takva je najveća i najznačajnija srpska internacionalna regata u jedrenju za klasu OPTIMIST.

SEEOOC je tokom prethodnih godina okupio je najmlađe jedriličare sa tri kontinenta: iz Evrope, Azije i Afrike. Na Paliću su na ovim majskim svečanostima sporta, do sada su jedrili takmičari iz sledećih zemalja: Albanije, Alžira, Bugarske, Crne Gore, Češke, Jermenije, Japana, Kipra, Kenije, Kirgistana,  Mađarske, Makedonije, Rumunije, Rusije, Slovačke, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

 

Navedena Regata je svake godine uvrštena u kalendar Međunarodne Asocijacije za klasu Optimist i u kalendar Međunarodne Jedriličarske Asocijacije. Ozbiljnost ovog takmičenja dokazana je i činjenicom da su mnogi od tih takmičara postali osvajači  evropskih i svetskih priznanja u jedrenju, a suđenje je povereno međunarodnom sudijskom odboru među kojima je bilo i onih koji su sudili na olimpijskim igrama.

 

 

 

KAMERA LIVE

Joomla Templates by Joomlashack
Top team Garage Door Denver